Wat is Bioresonantie?

Het principe
Bioresonantietherapie is een geneeswijze die ervan uitgaat dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie heeft. Bij ziekte of een verstoorde balans in het lichaam is die trilling verstoord. Met behulp van  bioresonantie kan deze verstoring met de BICOM-2000® worden vastgesteld. Afhankelijk van de richting van bioresonantie kan een verstoring hersteld worden door de BICOM-2000®, bijvoorbeeld door specifieke trillingen toe te dienen die tegengesteld zijn aan de schadelijke trillingen.

Toepassingsgebied
De bioresonantieapparatuur werkt met elektroden die de patiënt zelf vasthoudt of die op specifieke punten op het lichaam worden gezet. Soms wordt de huidweerstand gemeten, soms trillingen. Met behulp van het BICOM-2000® wordt een diagnose, behandeling en controle (om het effect te bepalen) gedaan. Het doel van de therapie is om de ziekmakende invloeden en oorzaken uit te schakelen en de zelfgenezende kracht van het lichaam te activeren door de juiste frequentie van trillingen toe te dienen. Hierdoor komt het lichaam weer in balans. 
Bioresonantietherapeuten gaan er vanuit dat iedere ziekte gepaard gaat met onregelmatige vibraties. De therapie kan dus ingezet worden bij de behandeling van een breed scala aan aandoeningen, variërend van hoofdpijn, allergie, eczeem, littekens, gewrichtsklachten, spijsverteringsklachten tot virus- en bacteriële infecties zoals de ziekte van Lyme. Ook kan bioresonantietherapie ingezet worden bij het stoppen met roken en andere verslavingen. 
Een behandeling duurt ongeveer 45-60 minuten. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klachten, leeftijd en het eventuele medicijngebruik. Iedereen, ongeacht de leeftijd, kan baat hebben bij resonantietherapie. Bioresonantietherapie wordt vaak in combinatie met andere alternatieve geneeswijzen toegepast.